Page 1 of 1

Rhapsody 9.0.1 Cannot add to model

PostPosted: September 25th, 2020, 8:24 pm
by shanz
I am seeing an error message dialog pop up when saving a project whilst other projects are also loaded (Rhapsody Project List).
Has anyone else experienced this recently?

"The unit XYZPkg was not added because it is already in the model and is owned by a reference unit ABCPkg".

Not sure why is talking about "add to model".

Is it a new bug?

Re: Rhapsody 9.0.1 Cannot add to model

PostPosted: September 26th, 2020, 4:15 pm
by wvdheiden
Hi

So you have a project list with multiple models and when you want to save the "current" project Rhapsody gives that error message?
That is weird. Are the projects related (You use units in other projects from the project list)? Are the projects descendants (have you saved the projects with "Save As" and re-used them)?
This sounds like Rhapsody has a GUID conflict with 2 different named items that are actally the same (identical GUID)

Grtz

Walter

Re: Rhapsody 9.0.1 Cannot add to model

PostPosted: September 28th, 2020, 10:28 am
by shanz
Hi Walter,
I've raised a support request so I'll let you know the result.

Re: Rhapsody 9.0.1 Cannot add to model

PostPosted: November 16th, 2020, 10:52 am
by shanz
IBM Support's latest reply on the bug -
As said before, we do believe this is a defect, and it will be fixed in a future release. I will update you again as soon as I have more information.

Re: Rhapsody 9.0.1 Cannot add to model

PostPosted: November 16th, 2020, 1:36 pm
by wvdheiden
Thanks!

W.

shanz wrote:IBM Support's latest reply on the bug -
As said before, we do believe this is a defect, and it will be fixed in a future release. I will update you again as soon as I have more information.